Gode råd til nye opdrættere

Al begyndelse er svær, men heldigvis er der hjælp at hente.

Der er rigtig mange ting, man skal tænke på som opdrætter, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. JYRAK har her samlet nogle gode råd og links, som kan være nyttige i opstartsfasen.

For at kunne startet et opdræt, skal du være medlem af en såkaldt hovedklub og have et stamnavn. JYRAK er den ene af 3 hovedklubber i Danmark.

Bliv medlem af JYRAK

Ansøg om stamnavn

Uddannelse og netværk

I Felis Danica, som JYRAK hører under, har du mulighed for at tage diplomopdrætteruddannelsen. Den breder sig godt ud over emnerne omkring opdræt og giver en god basisviden. Det er Felis Danicas mentorråd, som står for uddannelsen.

Læs mere om Diplomopdrætteruddannelsen

I JYRAK findes der studiekredse, hvor du kan møde andre kattefolk.

Læs mere om JYRAKs studiekredse

Udstilling er også et godt sted at møde andre kattefolk.

Hvad sker der på en udstilling?

Mentor

Som ny opdrætter kan der være mange spørgsmål, der melder sig, og det er en god idé at have en mentor at støtte sig op ad. Det kan f.eks. være den opdrætter, man har købt sin avlskat fra. Er dette ikke en mulighed, har man via Felis Danicas mentorordning mulighed for at blive tilknyttet en mentor.

Mentorordningen administreres af Felis Danicas mentorråd. Mentorådets opgave er bl.a. at rådgive og vejlede både nye og erfarne opdrættere. Ingen spørgsmål er for små eller store.

Læs mere om mentorrådet

Konsulenter

I JYRAK har vi vores egne konsulenter, som er parate til at hjæpe medlemmerne med at svare på katterelaterede spørgsmål af enhver art.

Læs mere om JYRAKs konsulenter

Bestyrelsen

Har du et spørgsmål som du ikke kan finde svar på på denne side, kan du altid henvende dig til bestyrelsen.

Se JYRAKs bestyrelse

Gode links

Facebook