Udstilling Ny på udstilling Første gang på udstilling

Første gang på udstilling

Har du lyst til at prøve at få din kat med på en udstilling, er her en lille vejledning til dig, så du kan møde op så velforberedt som muligt.

En betingelse for at udstille, er, at man er medlem af en af Felis Danicas hovedklubber.
For at din kat kan deltage på en udstilling, skal den være min. 4 måneder gammel og have en stamtavle udstedt af Felis Danica. Dette gælder dog ikke huskatte, der ikke normalt har stamtavle.
Katten skal være vaccineret inden for 1 år før og senest 15 dage før udstillingen, samt naturligvis være sund og rask.
Gravide og ammende katte må ikke udstilles. Derudover gælder det, at hvide katte skal have attest på, at de ikke er døve, og fertile hankatte skal, når de er ældre end 10 mdr., have en kryptokidattest fra din dyrlæge.

Selve tilmeldingen sker ved at udfylde en tilmeldingsformular på de enkelte klubbers udstillingsside. Vær opmærksom på tilmeldingsfristen, da der som regel ikke tages flere katte ind, når fristen for tilmelding er lukket.
Samtidig med tilmeldingen foretages betalingen af udstillingsgebyret.
Hvis katten stadig er tilmeldt, når tilmeldingsfristen udløber, hæfter du for betaling af udstillingsgebyret - også selv om du evt. bliver forhindret i at deltage.
Du vil modtage en bekræftelse på tilmeldingen og en kvittering for betalingen. LÆS bekræftelsen grundigt - der står ting, som er praktiske at vide for dig som udstiller.

Inden udstillingen, skal du anskaffe/sy nogle burgardiner. Det vil være praktisk at låne første gang, evt. af kattens opdrætter, eller måske af en fra din studiekreds, hvis du er tilknyttet en sådan.
På udstillingen vil der være mulighed for at købe burgardiner, og du får inspiration og gode idéer, hvis du har tid og lyst til selv at sy.

Målene på bure i Danmark er: Højde 60 cm, dybde 60 cm, længde 75 cm.
Målene på dobbeltburene er: Højde 60 cm, dybde 60 cm, længde 150 cm.

Hvor meget tid til forberedelse, du skal bruge på katten, afhænger naturligvis af racen.
Men da det er en skønhedskonkurrence, skal katten være ren og fremstå så smuk som muligt.

Her anbefaler vi, at du beder om råd og vejledning hos en erfaren udstiller af samme race.
Husk at klippe kløerne på katten et par dage før og rense dens ører for snavs dagen før udstillingen.

Ved ankomsten til udstillingen skal du først gå til indcheck. Her får du udleveret din dyrlægeseddel - og skulle du ikke have de katte med, du har tilmeldt, så gives der også besked i indcheck. Kattens vaccinationsattest vil blive kontrolleret før eller ved indcheck.
Husk at have tilmeldingen, kvittering og vaccinationsattesten klar.

Før katten kan komme ind i udstillingshallen skal den igennem en dyrlægekontrol.
I dyrlægekontrollen skal alle katte have et hurtigt check for parasitter (lopper, øremider, ringorm m.m.) og en vurdering af den generelle helbredstilstand. Dyrlægen stempler din dyrlægesedel, og herefter går du hen til kataloguddelingen og får at vide, hvor din kat har fået tildelt et bur samt udleveret dens udstillingsnummer og et katalog over de katte, der deltager i udstillingen.

Fortæl du er førstegangsudstiller (vi kan jo ikke se det på jer), så får du hjælp - Spørg endelig - vi hjælper med stor glæde!

Når katten er installeret i sit bur, er det en god idé at kigge lidt i kataloget for at finde ud af, hvilken dommer katten skal dømmes af og orientere dig om, hvor i hallerne netop den dommerring er.

Når katten bliver bedømt, vurderer dommeren, i hvor høj grad katten passer til den standard, FIFe har vedtaget for netop denne race. Under vurderingen fortæller dommeren ofte om, hvilke kvaliteter han/hun synes, katten har, og han/hun vil skrive en bedømmelse, der kort fortæller om katten.

Ønsker du en kokarde med kattens resultat eller opnåede titel, kan denne købes i JYRAKs Show Shop.

Skulle katten være blandt de heldige, som bliver nomineret, vil katten på et senere tidspunkt blive præsenteret for et samlet dommerpanel. Tidspunktet for udtagningen af de bedste katte er angivet i udstillingskataloget sammen med klassifikationsreglerne.
Katten må først forlade udstillingen, når tidspunktet for den officielle udstilling er ovre. Tidspunktet kan ses i programmet.

Mangler du hjælp under udstillingen, bedes du henvende dig i sekretariatet.

God fornøjelse. Vi ses!

HUSKELISTE !
Hvad skal du have med?

  • Burgardiner
  • Tæppe til bund
  • Evt. kurv, hule eller pude til katten.
  • Mad- og vandskål
  • Kattebakke, grusskovl + små affaldsposer
  • Børste/kam
  • Vaccinationsattest
  • Kvittering for betaling og tilmelding