Om JYRAK Bestyrelse Flemming Vorbeck

Flemming Vorbeck

Chefsteward, katterigodkendelser, topkatte, web- & standansvarlig

Som de fleste andre i JYRAKs bestyrelse har jeg flere kasketter på.

Før jeg blev valgt ind i JYRAKs bestyrelse i 2020, havde jeg i mange år hjulpet klubben ifm. udstillinger, når der skulle stilles op om fredagen og pakkes ned om søndagen.

Efter jeg blev valgt ind i bestyrelsen, er flere og flere opgaver blev lagt over på mine skuldre, og nu er det blevet en selvfølge, at jeg varetager nogle opgaver ifm. vores udstillinger, hvilket vil sige både før, under og efter udstillingerne.

Jeg har været steward i mange år og fik min debut på en JYRAK udstilling i Grenå i 2010. Chefstewarden manglede folk, så der var ikke mulighed for at få en blød opstart sammen med en erfaren steward. Jeg blev bare sat på en dommer, og så var det ellers bare at gå i gang! Siden har jeg gået steward talrige gange. Over 100 tror jeg. Jeg er for længst stoppet med at indsamle stewardcertifikater og tælle. I september 2019 overtog jeg så posten som chefsteward i JYRAK.

Jeg var i nogle år også en del af Felis Danics mentorråd, hvor jeg sammen med et andet medlem af mentorrådet bl.a. stod for at afvikle kurserne i Jylland.

Mine opgaver for JYRAK

Privat

Privat bor jeg i Vejen sammen med min kone, Jane. Sammen har vi et opdræt af norske skovkatte under stamnavnet DK Vorbeck, hvor vi fik vores første kuld i 2013.

Dyr har altid været en del af mit liv. Mine forældre anskaffede sig en hund, en sort/hvid langhåret collie ved navn Blackie, allerede omkring min fødsel. Senere fik vi også huskatte, som naturligvis hverken var neutraliseret eller noget, og den ene af dem fik da også et kuld killinger efter møde med en tilfældig hankat i kvarteret. Havde jeg vidst dengang, hvad jeg ved i dag, havde jeg sikkert fortalt mine forældre noget om, hvordan man gør - eller rettere IKKE gør.

Senere under min opvækst kom der også et par undulater ind i husstanden. Vi havde ikke alle dyrene på samme tid, men jeg har altså prøvet lidt forskelligt, og der har ikke været mange år i mit liv helt uden dyr, og jeg har også svært ved at forestille mig et liv igen helt uden dyr.

Da Jane og jeg mødte hinanden, havde Jane to huskatte, og jeg havde én. Efter vi flyttede sammen, anskaffede vi os en sibirer som vores første racekat, og sidenhen kom der også både en voksen norsk skovkat og et par maine coons til, og det var ifm. anskaffelsen af de to maine coons, at vi fattede interesse for at udstille.

Ifm. udstillinger fik vi stille og roligt opbygget et netværk af bekendtskaber, og det var den vej, at vi fik vores første avlskat, en hunkat ved navn DK Morgunstrálan's Jelly Bean - i daglig tale blot Jelly. Jelly fik kun 2 kuld. Hun var ikke nem at få gjort drægtig, og hendes drægtigheder var heller ikke ukomplicerede. Så Jelly var faktisk ikke nogen fantastisk avlskat, men hun havde mange kvaliteter, som vi har arbejdet videre med, og hun ligger i linjerne bag flere af de katte, vi stadig har.

Professionelt

Jeg er uddannet Erhvervssproglig Korrespondent i engelsk og tysk fra Handelshøjskolen i Aarhus, hvor jeg blev færdig i januar 1995. I tiden på handelsskolen gik spekulationerne på, om jeg skulle gå IT-vejen eller den sproglige vej. Det endte med, at jeg valgte sprog, og det skulle så være min indgang til arbejdsmarkedet.

Til daglig arbejder jeg som indkøbschef i en international koncern inden for autobranchen, hvor jeg har været ansat siden april 1995. Det er et krævende job, som ligesom mit arbejde for JYRAK også "spiser" noget af min fritid i ny og næ, men der er sjældent to dage, der er ens, og virksomheden har en klar strategi om hele tiden at følge med udviklingen, så det er heller aldrig kedeligt.

Det er spændende at være en del af noget, hvor hjulene aldrig står helt stille, og hvor man gør en indsats for at følge med tiden. Det gælder både i mit daglige arbejde og i mit virke i JYRAK.

Flemming Vorbeck

Flemming Vorbeck

Chefsteward, ansvarlig for Cattery of Excellence, topkatte, hjemmeside & stande

Svalevej 34
6600 Vejen

Træffes bedst på mail

+45 22 91 21 20
flemming@jyrak.dk

Info & Ansvarsområder